Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astravo atominės elektrinės atidarymas nukeltas į 2019 metus

Pirmasis Astravo atominės elektrinės blokas pradės veikti tik 2019 metais, taigi atidarymas nukeliamas mažiausiai metams. Apie tai oficialiai pranešė Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Semaško.
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“ / BelAEC paskyros feisbuke nuotr.

Jis neslėpė, kad tai lėmė incidentas šią vasarą, kai buvo pažeistas reaktoriaus korpusas. Nors incidentą bandyta nuslėpti, galiausiai įvykis pripažintas, o korpusą baltarusiai nusprendė pakeisti kitu.

„Tikimės, jog šių metų pabaigoje sulauksime naujo reaktoriaus korpuso. O kitų metų pavasarį jis bus sumontuotas. Taigi tokiu atveju pirmojo bloko paleidimą planuojame 2019 metais“, – sakė V.Semaško.

Anksčiau planuota pirmąjį atominės elektrinės bloką paleisti 2018 metais, antrąjį – 2020 metais.

„Yra žinoma, kad dėl neatsargumo darbininkai pažeidė reaktoriaus korpusą. Ir priimtas sprendimas, kad tokioje būklėje korpusas negali būti priimtas. Mums patikimumas ir saugumas yra aukščiau visko. Net jeigu yra mažiausios abejonės, tai reikia pakeisti (korpusą-aut.past.)", – sakė jis.

Incidentas statomos elektrinės statybų aikštelėje vyvo liepos 10 dieną, kai keliamas reaktoriaus korpusas krito ant žemės. „Rosatom“ kompanija, vykdanti elektrinės projektą, pareiškė, kad korpusas nepažeistas. Tačiau po mėnesio Baltarusija nusprendė, kad reaktorius turi būti pakeistas. Statytojai tada įspėjo, kad elektrinės atidarymo data bus nukelta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas