Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 28 /13:21

Atlikus planinius darbus vėl įjungta „NordBalt“ jungtis

Sėkmingai atlikus planinius kasmetinius techninės priežiūros darbus Švedijoje ir Lietuvoje šeštadienį vėl įjungta elektros jungtis „NordBalt“, pranešė Lietuvos elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Litgrid
Temos: 2 Energetika Elektra

Kaip nurodoma pranešime, „NordBalt“ prieinama einamosios paros elektros prekybai tapo šeštadienį 11.53 val. Lietuvos laiku. Anksčiau buvo skelbta, kad „NordBalt“ elektros prekybai nebus prieinama nuo pirmadienio 7 val. iki sekmadienio 18 val. Lietuvos laiku.

Atjungimo metu Lietuvos ir Švedijos perdavimo sistemos operatorės atliko iš anksto numatytus „NordBalt“ keitiklių stočių Klaipėdoje ir Nibru techninės priežiūros darbus: keitiklio, valdymo sistemos, aušinimo sistemos, atviros skirstyklos prevencinę priežiūrą ir defektų šalinimą, kurių negalima atlikti veikiant įrenginiams.

Dalį darbų „Litgrid“ specialistai atliko rugsėjo mėnesį, kai jungtis buvo atjungta dėl gedimo.

„Litgrid“ duomenimis, per praėjusius metus bendras jungties prieinamumas rinkai buvo 98,26 proc., 2023 metais iš Švedijos į Lietuvą per „NordBalt“ importuota 3,58 teravatvalandės energijos.

550 mln. eurų vertės „NordBalt“ projektą įgyvendino „Litgrid“ ir Švedijos „Svenska kraftnat“. 700 MW galios elektros jungtis su Švedija veikia nuo 2016 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas