Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija atnaujino degalų eksportą į Lenkiją ir Ukrainą nedidelėmis apimtimis

Baltarusija ketvirtadienį atnaujino prieš dvi dienas sustabdytą šviesiųjų naftos produktų eksportą į Lenkiją ir Ukrainą, tačiau jie vėl tiekiami tik nedidelėmis apimtimis.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

„Nusprendėme iš dalies atnaujinti mūsų įsipareigojimų šviesiųjų naftos produktų pirkėjams užsienyje vykdymą. Nuspręsta 32 tūkst. tonų dyzelino ir 10 tūkst. tonų benzino nukreipti į Ukrainą, 8 tūkst. tonų dyzelino – į Lenkiją“, – pranešė valstybinio naftos pramonės monopolininko „Belneftechim“ direktoriaus pavaduotojas Vladimiras Sizovas.

Jis pabrėžė, jog iš dalies atnaujinti degalų eksportą leido tai, „švari“ rusiška nafta Baltarusijos perdirbimo gamyklas pasiekia vamzdynu Surgutas-Polockas, kuris iki šiol buvo naudojamas minimaliomis apimtimis.

Antradienį Baltarusija pranešė sustabdžiusi benzino ir dyzelino eksportą į Baltijos šalis, Lenkiją bei Ukrainą, nes buvo priverstina mažinti gamybą perdirbimo įmonėse, nes į jas iš Rusijos nuo praėjusio savaitgalio tekėjo nekokybiška nafta. Toks sprendimas paaiškintas būtinybe pirmiausia patenkinti vidaus rinkos poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento