Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija atnaujino savo naftos eksportą „Družba“ vamzdynu

Baltarusija atnaujino savo naftos eksportą „Družba“ vamzdynu, kurį teko sustabdyti daugiau nei prieš du mėnesius dėl šio naftotiekio užteršimo organiniais chloro junginiais.
Naftotiekis „Družba“
Naftotiekis „Družba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Baltarusijos naftos eksportas „Družba“ naftotiekiu kol kas atnaujintas tik iš dalies, o įprastų tiekimo apimčių dar teks kiek palaukti. Nepaisant to, šių metų įsipareigojimus mūsų naftos pirkėjams sieksime įvykdyti“, – sakė valstybės įmonės „Belorusneft“ spaudos tarnybos atstovas.

Baltarusijoje išgaunama nafta šalyje neperdirbama, visa eksportuojama į Europa. Pagrindinė jos pirkėja – Vokietija. Pernai eksportas siekė 1,76 mln. tonų.

Baltarusija taip pat reeksportuoja apytikriai ketvirtadalį iš Rusijos gaunamos naftos – maždaug 6 mln. tonų iš 24 mln. tonų per metus.

Naftotiekis į Europą „Družba“ buvo sustabdytas balandžio 19-ąją, jame nustačius didelę koncentracija dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos. Pirmoji apie šį incidentą pranešė Baltarusija. Buvo nedelsiant nutrauktas užterštos naftos tiekimas į Baltarusiją, jos tranzitas į Lenkiją, Vokietiją, Vengriją, Slovakiją, Čekiją.

Gegužės pradžioje kokybės standartus atitinkanti nafta „Družba“ rezervine atšaka į Baltarusijos naftos perdirbimo įmones, gegužės pabaigoje atnaujintas „švarios“ naftos eksportas Ukrainos kryptimi – į Slovakiją, Vengriją, Čekiją, o birželio pradžioje – į Lenkiją ir Vokietiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas