Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija vėl siekia, kad dujos jai kainuotų tiek pat kiek Rusijoje

Baltarusija tikisi, kad rusiškų gamtinių dujų kaina jai sumažės iki kaimyninės Smolensko srities Rusijoje lygio, pareiškė Baltarusijos energetikos ministras.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai konkreti derybų su Rusija dėl dujų dalis, ir mes siekiama, kad dujų kaina mums artėtų prie kaimyninės Smoleksko srites lygio“, – sakė Viktoras Karankevičius.

„Derybos vyksta dėl sutarties ne tik vieneriems metams, o ilgesniam laikotarpiui. Mūsų pozicija – bendram dujų rinkos sukūrimui nuo 2025-ųjų būtina aiški dujų kainos Baltarusijai kitimo kreivė, kainų suvienodinimo kreivė“, – pabrėžė Baltarusijos ministras.

Praėjusių metų pabaigoje Baltarusija atsisakė ambicijų dėl pigesnių rusiškų dujų nuo 2019-ųjų. V.Karankevičius tada pareiškė, kad numatyta kaina 2019-iesiems – 127 JAV doleriai už tūkstantį kubinių metrų – Minskui yra priimtina, bet dėl jos dydžio nuo 2020 metų, prieš pasirašant naują sutartį, bus deramasi.

2016-ųjų pradžioje Baltarusijai, po nepavykusių derybų su Rusija, už gaunamas rusiškas gamtines dujas vienašališkai pradėjus mokėti mažiau, apytikriai tiek, kiek jos kainuoja Smolensko srityje, sutriko Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklų aprūpinimas rusiška žaliava. Daugiau nei metus užsitęsusį konfliktą laimėjo Rusija, Baltarusijai pripažinus daugiau kaip 700 mln. JAV dolerių skolą koncernui „Gazprom“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas