Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusiško biokuro sugriauta tiekimo grandinė Lietuvoje turėtų atsigauti rudenį

Dar visai neseniai lietuviško biokuro tiekėjai skundėsi nepajėgiantys konkuruoti su šalį užplūdusia pigia baltarusiška produkcija. Dabar, pastarosios srautui mažėjant pasirodė, kad tiekimo grandinė Lietuvoje sutrūkusi, o staigus vietinio kuro poreikis lėmė kainų šuolį. Situacijos pagerėjimo tikimasi kitą šildymo sezoną, tačiau ne visi rinkos žaidėjai su tuo sutinka – manoma, kad ji gali dar labiau blogėti.
Biokuras
Biokuras / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos Energetikos ministerija pripažįsta, kad dideliais kiekiais importuotas baltarusiškas biokuras išbalansavo rinką ir padarė žalą vietos gamintojams. Verslo atstovai tikina, kad neigiamos pasekmės jaučiamos iki šiol, o padėtis, geriausiu atveju, pasitaisys tik prieš kitą šildymo sezoną.

Lietuviško biokuro tiekėjai sako, kad dabartinė jo kaina yra atitinka nepriklausomybės kainą, bei tikina, jog turi pakankamai kuro atsargų. Tuo metu šilumos tiekėjai atkerta, kad tokia situacija bandoma pasinaudoti siekiant užsidirbti, o stabilumo nebus, kol Lietuvoje nebus tinkamos šių išteklių valdymo strategijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas