Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„BaltCap“ už 11 mln. eurų įsigijo „Vėjo galios“ akcijų, plėtos 60 MW saulės parką

Baltijos šalyse veikiančios privataus kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ fondas už 11 mln. eurų įsigijo naują įmonės „Vėjo galia“ akcijų emisiją ir kartu su lietuviško kapitalo atsinaujinančios energijos įmonė „Sunwind Energy“ valdys po 50 proc. įmonės akcijų.
Vėjo jėgainė
Vėjo jėgainė / 123RF.com nuotr.

Abi „Vėjo galios“ akcininkės Kaišiadorių rajone, Naujažeryje statys 40 mln. eurų vertės 60 MW instaliuotos galios saulės elektrinę, pranešė „BaltCap“.

Sandorį fondas „BaltCap Infrastructure Fund“ įgyvendina per jo kontroliuojamą bendrovę „Žvirgždaičių energija“, kuri Šakių rajone jau valdo 30 MW galios vėjo jėgainių parką.

„BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis sako, kad su partnere „Sunwind Energy“ fondas kartu plėtojo vėjo parką šalia Jurbarko.

„Su šia komanda mus vienija ne tik bendri projektai, bet ir tapatus požiūris į tvarumo bei energetinės nepriklausomybės svarbą“, – pranešime sakė Š.Stepukonis.

„BaltCap“ iki šiol yra finansavusi du vėjo parkus Lietuvoje, vieną – Estijoje, biokuro katilinę Vilniuje bei biokuro kogeneracinę jėgainę, saulės parkus ir biodujų jėgaines Latvijoje.

„Sunwind Energy“ plėtoja atsinaujinančios energetikos - saulės, vėjo bei energijos kaupimo – projektus Lietuvoje.

„Vėjų galios“ saulės elektrinės statybas planuojama pradėti iki šių metų trečiojo ketvirčio pabaigos, o statybų pabaiga planuojama 2024 metų antrame ketvirtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas