Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių operatoriai pateikė bendrą metodiką dėl Astravo elektros boikoto

Baltijos šalių elektros perdavimo sistemų operatorės (PSO) penktadienį nacionaliniams reguliuotojams pateikė suderintą elektros pralaidumų apskaičiavimo metodiką, reikalingą solidariam elektros iš Astravo atominės elektrinės (AE) boikotui.
Astravo atominė elektrinė
Astravo atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Metodika Lietuvoje įsigalios tik ją patvirtinus Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT), pranešė bendrovė „Litgrid“.

Dokumentas numato, kaip vyks prekyba su Rusija po to, kai Lietuva sustabdys elektros importą iš Baltarusijos, pradėjus veikti Astravo AE.

„Naują trišalę metodiką Baltijos šalių perdavimo sistemos operatoriai parengė atsižvelgdami į Lietuvos Būtinųjų priemonių įstatymą, numatantį elektros nepirkimą iš Baltarusijos, nustatydami 0 MW pralaidumą tarp Lietuvos ir Baltarusijos energijos prekybai“, – pranešime sakė „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento direktorius Giedrius Radvila.

Pasak jo, taip pat atsižvelgta ir į Baltijos ministrų tarybos priimtus sprendimus dėl 38 proc. sumažinamo tarpsisteminių jungčių pralaidumo prekybai tarp Latvijos, Estijos ir Rusijos, tokiu būdu nenaudojant komercijai Lietuvos-Baltarusijos pjūvio, bei dėl efektyvios elektros kilmės garantijų sistemos sukūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?