Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Šilenskis: SGD terminalo pajėgumų plėtra – „metų“ klausimas

Energetikos ministrui Dainiui Kreiviui pareiškus, jog atsisakiusi rusiškų dujų importo Lietuva vertina Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo plėtros galimybes, jo operatorės „Klaipėdos naftos“ vadovas Darius Šilenskis sako, jog tokio projekto įgyvendinimas užtruktų ne mėnesius, o bent metus. Tačiau konkretaus termino bendrovės vadovas kol kas neįvardija.
Darius Šilenskis
Darius Šilenskis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Kalbant apie pilnos apimties projektą – nuo analizės, planavimo iki įgyvendinimo – manyčiau, kad čia mes kalbame ne apie mėnesių trukmės laikotarpius – mes kalbame apie metų trukmės laikotarpius, o kiek tiksliai, nenorėčiau komentuoti, nes pats tebelaukiu atsakymo iš mūsų technologų ir terminalo savininkų“, – interviu BNS sakė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Pasak D.Šilenskio, techniniai terminalo plėtros darbai – išdujinimo įrangos montavimas – galėtų būti atlikti per kelis mėnesius, o per tą laiką, kad dujų tiekimas nenutrūktų, į Klaipėdą galėtų atplaukti išnuomotas kitas dujovežis.

Tuo metu antrasis Baltijos šalyse SGD terminalas, apie kurį svarsto Estija, Latvija ir Suomija, pasak D. Šilenskio, nesudarytų konkurencijos Klaipėdos terminalui.

D.Šilenskis atsakė į BNS klausimus.

– Ar „Klaipėdos nafta“ turėjo kažkaip techniškai pasiruošti, kai savaitgalį Lietuva sustabdė dujų importą iš Rusijos?

– Techniškai tikrai kažkokio papildomo pasirengimo ir pasiruošimo nereikėjo. Terminalas ir visa jo infrastruktūra – tiek kranto, tiek požeminė, tiek pats įrenginys – jau įsigijimo metu buvo skaičiuoti tokiam scenarijui – aprūpinti Lietuvą šalčiausią žiemos dieną visu netgi teoriškai įmanomu dujų poreikiu, įskaitant ir elektros generacijos pajėgumus. Tai terminalas ir jo infrastruktūra iš esmės yra pasiruošę tokiam uždaviniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas