Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danpower Baltic“ į biokuro jėgainę Vilniuje investavo 10 mln. eurų

Pirmadienį Vilniuje atidaryta 25 MW galios biokuro katilinė, kurios pagaminama šiluma jau pradedama tiekti į Vilniaus miesto šilumos tinklus. Planuojama, kad šildymo sezono metu naujoji katilinė leis geriau ir efektyviau Vilnių aprūpinti šiluma. Vokietijos ir Lietuvos kapitalo bendrovės „Danpower Baltic“ bendros investicijos į projektą siekia 10 mln. eurų, pranešime žiniasklaidai rašo bendrovė.
Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė
Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė / „Danpower Baltic“ nuotr.

Kartu su Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu Mykolu Majausku iškilmingai katilinę atidaręs Michaelis Feistas, vienos didžiausių Vokietijoje savivaldybės komunalinių paslaugų bendrovės „Enercity“, per Vokietijos „Danpower GmbH“ valdančios „Danpower Baltic“, valdybos pirmininkas pabrėžė, kad naujoji biokuro katilinė – tai svarbus žingsnis Vilniui tampant žalesniu miestu, nes didėja šilumos, gaminamos iš biokuro, dalis.

„Stiprindami savo pozicijas Vilniaus šilumos gamybos rinkoje, mažiname priklausomybę nuo gamtinių dujų ir kuriame mieste tvarią energetiką – šiuo metu iš biokuro pagaminama maždaug du penktadaliai Vilniaus šilumos“, – sako M.Feistas.

 „Danpower Baltic“ nuotr./Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė
„Danpower Baltic“ nuotr./Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė

Pasak jo, naujoji katilinė yra „Danpower Baltic“ plėtros strategijos, kuria numatyta į tvarios energetikos projektus Baltijos šalyse investuoti iki 180 mln. eurų, rezultatas. Užbaigus sandorį su bendrove „Marivas“ dėl biokuro katilinių įsigijimo Vilniuje ir Kaune, „Danpower Baltic“ reikšmingai prisidės prie Lietuvoje šilumos gamybai naudojamo kuro diversifikacijos.

Sostinės Savanorių prospekte atidaryta katilinė yra viena pažangiausių Baltijos šalyse – pritaikyta deginti miško kirtimo atliekas, o patentuota „Turbo-Challanger“ sistema leidžia katilinei ne tik veikti su minimaliomis pertraukomis, bet ir padidinti degimo efektyvumą. Greičiau nei per metus pastatytą katilinę projektavo inžinerijos ir konsultacijų bendrovė „Sweco Energy Consulting“, statybos darbus atliko bendrovė „Litana ir ko“, o techninę priežiūrą vykdė „AF-Consult“. Katilinėje savo technologinę įrangą sumontavo Austrijos gamintojas „Agro Forst & Energietechnik“.

 „Danpower Baltic“ nuotr./Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė
„Danpower Baltic“ nuotr./Vilniuje atidaryta nauja biokuro jėgainė

Bendrovę „Danpower Baltic“ lygiomis dalimis valdo „Danpower“ GmbH ir atsinaujinančios energetikos bendrovė „GECO investicijos“. 84,9 proc. „Danpower“ GmbH akcijų priklauso Hanoverio savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei „Stadtwerke Hannover AG“, dirbančiai su prekės ženklu „Enercity“. „Stadtwerke Hannover AG“ yra viena didžiausių Vokietijoje savivaldybės komunalinių paslaugų bendrovių, veikianti Hanoveryje, joje dirba 2700 darbuotojų, jos pardavimai siekia 2,5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas