Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 24

Kokios elektros kainos bus žiemą? Šimtams tūkstančių vartotojų atėjo laikas priimti sprendimą

Apie 250 tūkst. nepriklausomo tiekimo vartotojų kitų metų pradžioje nustos galioti užfiksuotos elektros kainos. Vis dėlto šiais metais santykinai pigiu sprendimu tapo su birža susietų kainų planai, o didmeninės biržos kainos kol kas yra 30 proc. mažesnės nei rugsėjį. Tai kelia dar daugiau sumaišties – fiksuoti kainas ar pasirinkti laisvą planą? Kokių kainų tikėtis? Štai kas prognozuojama žiemai.
Elektra
Elektros kaina / Ž.Gedvilos nuotr.

Elektros biržos „Nord Pool“ duomenimis, iki spalio 24 d. vidutinė mėnesio elektros kaina Lietuvos zonai buvo beveik 30 proc. mažesnė nei rugsėjį ir siekė 8,04 ct/kWh. Rugsėjį didmeninė kilovatvalandės kaina buvo 11,73 ct/kWh.

Taip pat kai kuriomis valandomis spalio savaitgaliais elektros kaina buvo netgi minusinė, o tai turėjo itin pradžiuginti vartotojus, turinčius valandinę apskaitą ir elektromobilius.

Kita vertus, saulėtas sezonas baigiasi – tai reiškia ne tik gerokai krisiančias elektros iš saulės jėgainių generavimo apimtis, tačiau ir didesnį elektros suvartojimą tarp buitinių ir verslo vartotojų.

Apie 250 tūkst. nepriklausomų elektros tiekėjų klientų kainos fiksavimo laikotarpis netrukus baigsis, tad vienas esminių klausimų jiems – kur link pasuks elektros kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas