Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Druskininkų SGD stotelę už 3 mln. eurų įrengs „MT Group“

Nuolatinę suskystintų gamtinių dujų (SGD) stotelę Druskininkuose už beveik 3 mln. eurų įrengs konkursą laimėjusi Vilniaus inžinerinių tinklų ir dujotiekių statybos bendrovė „MT Group“.
Druskininkai
Druskininkai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ir „MT Group“ gegužės 13 dieną pasirašė sutartį, pagal ją darbus planuojama baigti 2020 metų pavasarį, pranešė ESO.

„MT Group“ suprojektuos stotelę, ją pastatys ir įrengs, taip pat įrengs infrastruktūrą.

Registrų centro duomenimis, vienintelis netiesioginis „MT Group“ akcininkas yra Mindaugas Zakaras, nuo 2016-ųjų birželio bendrovę valdantis per jam priklausančią įmonę „Zakaras Holding“.

„MT Group“ paskutinę ataskaitą Registrų centrui yra pateikusi už 2016 metus, o „Zakaras Holding“ – už 2014 metus. Pastaroji taip pat turi metalo konstrukcijų ir jų dalių gamybos bendrovę „Nord Steel“, kuri 2017-aisiais gavo 1,09 mln. eurų pajamų.

Druskininkų vartotojai gamtinėmis dujomis dabar aprūpinami per laikiną SGD dujų stotelę, ją 2017 metų vasarą pastatė Estijos mažos apimties SGD tiekėja „JetGas“. ESO ją nuomojasi.

ESO 2016 metais iš įmonės Druskininkų šilumos tinklai perėmė miesto dujų skirstymo sistemą. Mieste dujos tiekiamos beveik 2,8 tūkst. privačių ir beveik dviem dešimtims verslo klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas