Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 02

Pernykštė žiema atnešė pamokų: koks namų šildymo būdas šiuo metu yra geriausias?

Tegul ypatingai šiltas rugsėjis neapgauna – šildymo sezonas vis viena netrukus. Žadama, kad jis bus lengvesnis nei pernykštis, tuomet iki debesų 2022 m. sukilusios energetikos kainos paplonino gyventojų pinigines. Daugiabučių namų gyventojams pasirinkimo nėra daug – kainos bus tokios, kokias pasiūlys jų miesto šilumos įmonė. Individualių namų savininkams atsiveria daug daugiau galimybių – tačiau kuris būdas šiuo metu yra pats geriausias?
Šildymo būdai
Šildymo būdai / V.Balkūno ir 123rf.com nuotr.

Pernykščio šildymo sezono tiek lietuviai, tiek europiečiai greičiausiai norėtų nebeprisiminti – visi pagrindiniai šildymo būdai buvo neproporcingai išbrangę ir tik santykinai šilta žiema sušvelnino ekonomines to pasekmes.

Šio šildymo sezono įžanga kur kas ramesnė nei pernai – ruduo Lietuvoje neįprastai šiltas, o kuro kainos gerokai žemesnės.

Visgi 2022 m. suteikė didžiulį impulsą pertvarkyti Europos energetinį sektorių – pokyčiai palietė ne tik žemyno infrastruktūrą, bet ir gyventojų namus.

Panašu, kad energetika neišvengiamai „žalės“ – tad kokius šildymo būdus rinktis, kad neskaudėtų galvos ne tik šiandien, bet ir po dešimties metų? Kas atneš daugiausiai komforto, o kas atsieis pigiausiai? Kokios karščiausios šildymo tendencijos Lietuvos rinkoje?

Į šiuos ir kitus klausimus atsako 15min kalbinti ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas