Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dujų kainos Europos rinkoje įsitvirtino žemiau 35 eurų už MWh

Gamtinių dujų megavatvalandės (MWh) kaina Europos rinkoje pastarosiomis dienomis įsitvirtino žemiau 35 eurų, tai yra gerokai mažesnė už birželio viduryje pasiektą dviejų mėnesių aukščiausią lygį (42 eurų), tačiau išliko tvirtai aukščiau prieš mėnesį pasiektų dvejų metų žemumų (23 eurų).
Gamtinės dujos JAV
Gamtinės dujos / „Scanpix“ nuotr.

Nyderlandų ateities sandorių biržoje TTF (Europos lyginamoji kaina) gamtinės dujos kitam mėnesiui antradienį kainuoja 33,6 euro už MWh.

Pažymėdama, jog rinkos dalyviai įvertino tvirtos pasiūlos ir didėjančios paklausos perspektyvas, „Trading Economics“ pateikia tyrimų kompanijos „Rystad Energy“ atliktų apklausų rezultatų komentarus. Ekspertų manymu, Europa iki lapkričio veikiausiai pasieks užsibrėžtą tikslą saugyklas užpildyti mažiausiai 90 proc., o tai silpnina nuogąstavimus dėl galimo dujų trūkumo artėjančią žiemą.

Kita vertus, tikimasi, kad dalies Norvegijos dujų telkinių sustabdymas techninei priežiūrai nebebus pratęstas ir bus baigtas šio mėnesio viduryje, tad Europoje išaugęs dujų poreikis kondicionavimo sistemų paklausai bus patenkintas ir nesukels reikšmingo kainų padidėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas