Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK atstovas: ES dujų direktyvos pataisos bus taikomos „Nord Stream 2“

Europos Sąjungos dujų direktyvos pataisos įsigalios greitai ir bus taikomos Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projektui „Nord Stream 2“, pareiškė Europos Komisijos Energetikos generalinio direktorato vadovas.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

„[Naujos redakcijos] direktyva įsigalios greitai, bet kokiu atveju, iki „Nord Stream 2“ [veikimo] pradžios. Tai reiškia, kad ši direktyva šiam projektui bus taikoma“, – po pirmadienį Briuselyje vykusio ES energetikos tarybos posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė Dominique Ristori.

Jo žodžiais, dauguma ES narių pritaria šios direktyvos taikymui iškart po jos paskelbimo, atsižvelgiant į visus pakeitimus, ir toks sutarimas yra labai svarbus, nes jis garantuoja greitą direktyvos suderinimą su ES narių nacionaliniais teisės aktais.

Europos Sąjungos narių nuolatinių atstovų komitetas („Coreper“) vasarį patvirtino Europos Komisijos pasiūlytas ir su Europos Parlamentu suderintas ES dujų direktyvos pataisas. Jas toliau tvirtins Europos Parlamentas ir Europos Taryba.

Manoma, kad pataisos gali apsunkinti Rusijos koncerno „Gazprom“ per Baltijos jūrą tiesiamo dujotiekio „Nord Stream 2“ projektą, bet nutiesti vamzdyno nesutrukdys.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė kai kurių ES narių, įskaitant ir Lietuvos, aktyvaus priešinimosi: jis laikomas ne ekonomine, o politine schema.

„Gazprom“ dvi „Nord Stream 2“ gijas greta 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą tikisi nutiesti iki šių metų pabaigos. Jos padvigubintų šio vamzdyno pajėgumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento