Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 12 17 /12:39

Elektros tiekėjo „Sky Energy Group“ klientai priversti pirkti brangesnę elektrą iš „Lesto“

Prokuratūra, kelios ministerijos, Vilniaus oro uostas, „Eika“, „Litexpo“ ir kitos įmonės nuo gruodžio vidurio yra priverstos pirkti brangesnę elektrą iš „Lesto“, nes jų elektros tiekėjo „Sky Energy Group“ licencija yra sustabdyta. Tuo tarpu „Sky Energy Group“ piktinasi, kad su bandoma susidoroti.
Piketuotojai prie prokuratūros
Tarp „Sky Energy Group“ klientų ir Generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) dėl veiklos pažeidimų sustabdė „Sky Energy Group“ licencijos galiojimą. Pagrindiniai Kainų komisijos priekaištai – nepakankamas finansinio pajėgumo rodiklis, įsiskolinimas „Litgrid“.

Jeigu iki sausio 16 dienos šie trūkumai nebus ištaisyti, bendrovė neteks licencijos. Vadinasi, jos klientai turės ieškoti naujo elektros tiekėjo.

Įmonės, iki šiol pirkusios elektrą per „Sky Energy Group“, yra priverstos pirkti elektrą iš „Lesto”. Pastarosios bendrovės atstovas spaudai Ernestas Naprys 15min.lt informavo, kad „Lesto“ šiuo metu užtikrina garantinį elektros tiekimą visiems „Sky Energy Group“ klientams.

Vilniaus oro uosto atstovės spaudai Gretos Babarskaitės teigimu, „Lesto“ tiekiama elektra yra brangesnė nei ta, kurią tiekė „Sky Energy Group“. Pasak jos, Vilniaus oro uosto veikla nėra sutrikusi, tačiau ketinama ieškoti kito elektros tiekėjo.

„Šiuo metu rengiamasi kito nepriklausomo elektros energijos tiekėjo paslaugų pirkimo konkurso skelbimui, kadangi įstatymų nustatyta tvarka garantinis elektros energijos tiekimas yra laikinas sprendimas, gelbstintis esamoje situacijoje. Žinia, jog garantinio elektros energijos tiekimo būdu teikiamos elektros energijos pardavimo kaina yra šiek tiek didesnė negu ją perkant iš nepriklausomų tiekėjų“, – 15min.lt sakė G.Babarskaitė.

Pažadėjo sumokėti skolas

Antradienį „Sky Energy Group“ išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigia, kad sudarė grafiką su „Litgrid“ dėl skolos apmokėjimo.

„Komisija mūsų įsiskolinimus bendrovei „Litgrid“ nurodė kaip esminį nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklos sąlygų pažeidimą. Praėjusį penktadienį mes su „Litgrid“ suradome bendrą sprendimą, suderinome terminus įsiskolinimams padengti ir iš anksto sumokėjome už lapkričio mėnesį įsigytą balansavimo elektros energiją. Apie visus veiksmus kartu su „Litgrid“ informavome Komisiją ir tikėjomės racionalaus dialogo“, – kalbėjo „Sky Energy Group“ vadovas Evaldas Piesliakas.

Tačiau penktadienį, gruodžio 13 d. anot E.Piesliako, komisija net nesiteikė informuoti nei „Sky Energy Group“, nei „Litgrid“ apie galutinį savo sprendimą. Nebuvo atsakyta ir į nusiųstą informaciją, ir į prašymus. Elektros tiekėjui tik neoficialiai pavyko sužinoti, kad komisija paliko galioti gruodžio 9 d. priimtą nutarimą.

„Elektros tiekėjai per ketverius savo veiklos metus dar nebuvo susidūrę su tokiu ilgalaikiu ir nevaldomu elektros kainų šuoliu. Ši krizė kilo ne dėl tiekėjų kaltės, tai buvo iššūkis, savotiškas force majeure visai valstybei. Todėl Komisijos sprendimas tokiomis aplinkybėmis bausti elektros tiekėją, kuris visais įmanomais būdais bando išgyventi ir padengti skolas, buvo daugiau nei netikėtas“, – pažymėjo „Sky Energy Group“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas