Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 04

Elektros tiekėjų palyginimas: fiksuotas kainas mažino tik vienas, biržiniai tarifai – ties 20 ct/kWh riba

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) antradienį tradiciškai paskelbė elektros tiekėjų pasiūlymų palyginimą. Fiksuotas kainas per savaitę sumažino tik vienas tiekėjas, o su birža susieti planai bei garantinis tiekimas šiuo metu lieka vienais pigiausių pasirinkimų.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

Praėjusi savaitė buvo pažymėta nepriklausomo tiekėjo – „Birštono elektra“, veiklos nutraukimu. Vos tūkstantį klientų turėjusi įmonė teikė tik su birža susijusius planus.

Būtent tokio tipo planai kovą kurstė vartotojų susidomėjimą – esant žemoms kainoms „Nord Pool“ biržoje toks pasirinkimas ir vėl lenkė visuomeninio tiekimo tarifą.

Žinoma, kainoms biržoje pakilus, patrauklumas ir vėl gali keistis. Kol kas balandžio kainos vidurkis Lietuvos zonai panašus į kovo – 88,98 euro, tačiau paskutines tris dienas kaina viršija 100 eurų/MWh.

Skaičiuojant pagal suvienodintą bazę skirtumas tarp visuomeninio ir biržinių planų buvo 8 ct/kWh pastarųjų naudai. Jis galėjo būti ir didesnis, atsižvelgiant į tai, kad klientams siūloma ir apskaita pagal valandinį vartojimą, kai laikinas tarifas suformuojamas pagal tos valandos kainą „Nord Pool“ biržoje. Tad reali elektros kaina tokiu atveju priklauso nuo konkretaus vartotojo.

Nepaisant to, ar norite daugiau kintamumo su biržiniais planais, ar pastovumo su fiksuotos kainos planais, akį į LEA palyginimą pravers užmesti kiekvienam:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas