Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 07

Elektros tiekėjų palyginimas: kainoms biržoje nebemažėjant, pasiūlymai išsitiesė į „liniją“

Nors lauke vėjo jėgainės gausiai gamina taip reikalingą elektros energiją, tiekėjų pasiūlymuose jau kelinta savaitė juntamas štilis. Tačiau naują tiekėją besirenkantiems ar esamą keičiantiems vartotojams yra iš ko rinktis. Kas per pastarąsias septynias dienas klientams teikė pigiausius, o kas – brangiausius pasiūlymus? Lietuvos energetikos agentūra (LEA) tradiciškai palygino tiekėjų planus.
Elektros stulpas
Elektros stulpas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gruodžio mėnesį elektros kaina Lietuvos rinkai „Nord Pool“ biržoje siekė 264,28 euro/MWh, tačiau pastaruosius du mėnesius vidurkis buvo daugiau nei dvigubai mažesnis – atitinkamai 103,06 euro/MWh sausį ir 114,7 euro/MWh. Nors kaina „Nord Pool“ tiesiogiai lemia su birža susietų penkių nepriklausomų tiekėjų planų tarifus, mažėjanti elektros kaina biržoje suteikia pretekstą mažinti ir fiksuotos kainos tarifus.

Tačiau ši kaina, atrodo, bent kuriam laikui stabilizavosi ir netgi šiek tiek auga – štai pirmų aštuonių kovo dienų vidurkis „Nord Pool“ buvo dar aukštesnis, nei vasarį ir siekia 120,14 euro.

Tai neigiamai veikia ir vartotojų lūkestį gauti dar mažesnius fiksuotus tarifus. Bet jei nusprendėte pasirašyti naujas sutartis, štai ką galite gauti šiandien:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas