Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Energetika pagal Donaldą Trumpą – taršos ignoravimas ir daugiau iškastinio kuro

Potencialus respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą tikina, kad jeigu bus išrinktas, dės pastangas panaikinant Paryžiaus klimato kaitos paktą. D.Trumpas, savo ruožtu, siūlo savą energetikos planą, pavadintą „America first“, kuris leistų nevaržomą vietos iškastinio kuro produkciją, rašo dw.de.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Milijardierius niekada neslėpė savo paniekos aplinkos apsaugai. Vis dėlto, ketvirtadienį vykusioje kalboje energetikos sektoriaus atstovams, jis užsimojo ir prieš praėjusiais metais pasirašytą Paryžiaus klimato kaitos susitarimą.

„Paryžiaus klimato susitarimą atšauksime“, – pareiškė D.Trumpas.

Nekilnojamojo turto magnatas ir buvusi realybės šou žvaigždė taip pat žadėjo pritarti „Keystone XL“ naftotiekio iš Kanados statybai ir atšaukti prezidento Baracko Obamos priemones, kuriomis siekiama mažinti JAV išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, o vandens kelius apsaugoti nuo pramonės taršos.

„Bet koks reguliavimas, kuris pasenęs, nereikalingas ir kenksmingas darbuotojams arba prieštaraujantis nacionaliniams interesams, bus panaikintas ir panaikintas visiškai“, – ketvirtadienį kalbėjo D.Trumpas.

Tokie milijardieriaus pareiškimai apie energetikos politiką nuskambėjo jam jau sužinojus, kad jis surinko reikiamą 1237 respublikonų skaičių, kuris būtinas norint gauti partijos nominaciją į prezidento postą.

Nors D.Trumpas kaltino B.Obamos administraciją neva trukdant vystytis vietinei energetikos pramonei, tačiau skaičiai rodo ką kitą. Šiuo metu JAV išgyvena tikrą naftos gavybos bumą, dėl kurio ne tik išgaunama rekordiškai daug naftos, bet ir pinga benzinas.

JAV energetikos departamento duomenimis, ši šalis pastaruosius ketverius metus buvo didžiausia naftos ir gamtinių dujų gavėja pasaulyje.

„Viskas paprasta. Jeigu Trumpas laimi, naftos sektoriaus darbuotojai bus laimingi. Jeigu laimi Clinton, jie bus nelaimingi“, – pareiškė D.Trumpą palaikantis naftos gavybos įrenginius tiekiančios įmonės „Integrated Productions Services“ vadybininkas Derrickas Alexanderis.

Pasaulinį atšilimą apgaule pavadinusio D.Trumpo komentarai apie energetiką itin smarkiai skiriasi nuo jo konkurentų, demokratų Hillary Clinton ir Bernie Sanders pareiškimų, jog būtinos didesnės investicijos į atsinaujinančių energijos išteklių plėtrą norint kovoti su klimato kaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus