Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija gavo septynias paraiškas statyti vėjo jėgainių parkus Rygos įlankoje

Estija gavo septynias paraiškas statyti vėjo jėgainių parkus Rygos įlankoje, įskaitant iš Lietuvos bendrovės „Ignitis Renewables Projektai 6“ kartu su „CI NMF Estonia Sea I HoldCo Cooperatief“, skelbia Estijos visuomeninė transliuotoja ERR, remdamasi Vartotojų teisių apsaugos ir techninio reguliavimo tarnyba (TTJA).
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Energetika Estija

Kitas šešias paraiškas pateikė „Liivi Offshore“, „Aker Offshore Wind Europe“, „Viru Keemia Grupp“, „Sunly Wind“, „Edel Offshore Wind“, „Utilitas Wind“.

Planuojamas vėjo jėgainių parkas „Liivi 1“ užimtų apytikriai 77 kvadratinių kilometrų, o „Liivi 2“ – maždaug 115 kvadratinių kilometrų ploto teritorijas. Tai reiškia, kad pirmojo pradinė kaina – apie 1,155 mln. eurų, antrojo – apie 1,725 mln. eurų.

TTJA pirmiausia patikrins, ar konkuruojančios paraiškos atitinka Statybos kodeksą, ir tik tada perduos jas atitinkamoms nacionalinėms institucijoms, kad jos pateiktų savo nuomonę. Gavusi atsiliepimus tarnyba paraiškas įvertins pagal Statybos kodekse nurodytas gaires. Reikalavimus atitinkančios paraiškos dalyvaus aukcione, kuris bus surengtas ne vėliau kaip per 60 dienų nuo jų vertinimo rezultatų patvirtinimo. Pirmasis aukcionas turėtų įvykti šių metų lapkritį arba gruodį.

Aukciono laimėtoju taps dalyvis, pasiūlęs didžiausią kainą ir sumokėjęs mokėtiną sumą. Laimėjusiai paraiškai taip pat bus taikomas statybos leidimas bei poveikio aplinkai vertinimo procedūra, kuri turės būti atlikta per 90 dienų nuo laimėtojo paskelbimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas