Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija iš valstybės atsargų atlaisvins 10 tūkst. tonų naftos produktų

Estijos vyriausybė, pritardama Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) siūlymui, nusprendė iš nacionalinių skystojo kuro atsargų į rinką nukreipti 10 tūkst. tonų (74 tūkst. barelių) naftos produktų, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Estija Nafta

Pagal naująjį TEA siūlymą valstybių narės iš savo strateginių kuro atsargų į rinką nukreiptų ne mažiau kaip 120 mln. barelių, o tai sudaro 8 proc. jų atsargų, siekiančių 1,5 mlrd. barelių naftos.

Pusę šio kiekio, tai yra 60 mln. barelių, atlaisvins Jungtinės Valstijos, o kitą pusę proporcingai pasidalys likusios šalys. Estijos dalis sudaro 4 proc. šalies degalų atsargų ir atitinka apytikriai keturių dienų vidutinį suvartojimą, paaiškino Ekonomikos ir komunikacijų ministerija.

Jos vadovas Taavi Aasas sakė, kad Estija tuo taip pat demonstruoja savo įsipareigojimą kartu priešintis Rusijos agresijai.

Ministras pažymėjo, kad Estijos degalų rinkos aprūpinimas iki šiol buvo geras, sukauptų atsargų lygis aukštas.

Estijos atsargų kaupimo agentūros (ESPA), valdančios šalies skystojo kuro atsargas, vadovas Priitas Enokas teigė, kad dabartinėje situacijoje tikslinga pirmiausia naudoti užsienyje saugomą atsargų dalį.

„ESPA sutartą degalų kiekį parduos iš saugyklų Suomijoje arba Švedijoje. Už gautas lėšas rudenį tokiu pat kiekiu papildysime degalų atsargas, tačiau tuomet planuojama jas laikyti Estijoje esančioje saugykloje. Taip padidinsime Estijoje saugomų degalų atsargų dalį“, – pridūrė jis.

Estija nuo 2010 metų Estija yra sukaupusi skysto kuro rezervą 90 dienų. Šalis naftos perdirbimo gamyklų neturi, todėl atsargas laiko naftos produktų pavidalu – benzino, dyzelino ir aviacinio kuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai