Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos „Alexela“, „Infortar“ nutraukia derybas su valstybine „Elering“ dėl SGD terminalo

Estijos privataus kapitalo bendrovės „Alexela“, „Infortar“ penktadienį pranešė nutraukiančios derybas su valstybine perdavimo tinklų operatore „Elering“ dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo prieplaukos Paldiskio uostamiesčio teritorijoje.
Laivas „Independence“
Laivas „Independence“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Bendrovių bendrame pranešime teigiama, jog „Elering“ pasiūlymai dėl plaukiojančio SGD prieplaukos statybos yra nepriimtini, o derybos nutrūko dėl šios valstybinės įmonės „valios trūkumo“.

„Alexela“ ir „Infortar“ pažymi, kad derybas toliau tęs su Ekonomikos ir komunikacijų ministerija, kad būtų laiku užtikrintas šalies aprūpinimo gamtinėmis dujomis saugumas.

„Alexela“ vadovas Martis Haalas pareiškė, kad du mėnesius trukusios derybos parodė, jog „Elering“ „neturi jokio noro, kad terminalas Estijoje būtų įrengtas iki šio rudens ar apskritai kada nors“.

Anot pranešimo, „Alexela“ ir „Infortar“ toliau vystys Paldiskio SGD terminalo projektą nepriklausomai nuo valstybės ir tikisi, kad „Elering“ iki rudens sukurs jam reikalingą dujų jungtį, o Konkurencijos tarnyba užtikrins laisvosios rinkos funkcionavimą pagal Europos Sąjungos direktyvas ir Estijos įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas