Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga sukūrė planą, kaip kuo greičiau atsisakyti Rusijos dujų

Europos Sąjunga (ES) pavargo nuo Rusijos išsišokimų ir pasiryžo atsisakyti jos dujų bei pakeisti jas dujomis iš Azerbaidžano, Turkmėnijos ir Alžyro.
Dujotiekio darbuotojas
Dujotiekio darbuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį, vasario 25 d., energetikos komisaras Marošas Šefčovičius Briuselyje pristatys savo sukurtą Energetinės sąjungos projektą. Ši sąjunga turi būti sukurta iki 2030 metų.

ES ketina panaudoti visus savo užsienio politikos instrumentus, kad susitartų dėl strateginės energetinės partnerystės su Rusijai alternatyviais dujų tiekėjais, tarp jų – Azerbaidžanu, Turkmėnija ir Alžyru, teigia britų dienraštis „Financial Times“.

M.Šefčovičiaus manymu, ES būtina dujų tiekimo diversifikacija.

„Manau, Europa iš tiesų pavargo kiekvieną vasarą svarstyti, kaip išgyventi kitą žiemą. XXI amžiuje didžiausia pasaulio ekonomika neturi dėl to nuogąstauti“, – interviu „Financial Times“ sakė M.Šefčovičius.


Europa iš tiesų pavargo kiekvieną vasarą svarstyti, kaip išgyventi kitą žiemą. XXI amžiuje didžiausia pasaulio ekonomika neturi dėl to nuogąstauti.

Jo teigimu, „Rusija liks labai svarbiu tiekėju“ ES, bet jos įtaka ir svarba sumažės.

Eurokomisaras teigia, jog sutampa ES ir Kaspijos jūros regiono šalių interesai – ES nori diversifikuoti savo energetinius šaltinius, o Kaspijos jūros šalys siekia diversifikuoti savo eksporto maršrutus.

„Europa – labai solidus vartotojas, didelis, visada moka laiku ir tvirta valiuta, neapgaudinėja ir nežaidžia jokių žaidimų. Manau, tai patrauklu“, – sakė eurokomisaras.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai