Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda: Lietuva sėkmingai bendradarbiauja su „Orlen“

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pareiškė, kad Vilnius, anksčiau išsprendęs ginčus su Varšuva dėl didžiausio Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ investicijų Lietuvoje, šiuo metu sėkmingai bendradarbiauja su „Orlen Lietuva“.
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi, kad tie nesusipratimai, kurie buvo kilę praeityje, šiandien yra visiškai išnykę, nebeaktualūs ir šiandien puikiai bendradarbiaujame su „PKN Orlen“ bendrove“, – bendroje su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda spaudos konferencijoje Varšuvoje antradienį sakė G.Nausėda.

Nesutarimai išspręsti užpernai „Lietuvos geležinkeliams“ ir „Orlen“ pasirašius sutartį dėl krovinių vežimo tarifų ir Lietuvai nusprendus atstatyti prieš dešimtmetį išardytą geležinkelio ruožą iš Mažeikių į Latvijos Rengę.

„Visos problemos, kurios egzistavo, yra išspręstos, arba jeigu ir atsiras, jos yra pakankamai sėkmingai sprendžiamos (...). Tai yra mūsų abiejų interesas, kad mūsų investuotojai jaustųsi gerai, kad galėtų siekti savo tikslų ir kartu pasitarnautų savo šalims“, – kalbėjo G.Nausėda.

Prezidentūros duomenimis, „Orlen“ yra didžiausias užsienio investuotojas Lietuvoje.

Anot Statistikos departamento, tiesioginės Lenkijos investicijos Lietuvoje siekia daugiau nei milijardą eurų, Lietuvos investicijos Lenkijoje – daugiau nei 433 mln. eurų.

Be to, Lenkija yra trečia pagal dydį Lietuvos eksporto ir antra importo partnerė.

Šių metų sausio–gegužės mėnesių Lietuvos eksportas į Lenkiją siekė daugiau nei milijardą eurų ir augo beveik 13 proc. Importas į Lietuvą augo 6,5 proc., iki daugiau nei 1,5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas