Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gazprom“ pirmąjį metų ketvirtį pirmąkart patyrė grynąjį nuostolį – 3,9 mlrd. eurų

Milžiniškas pajamas į Rusijos biudžetą generuojantis dujų gigantas „Gazprom“ pranešė per pirmąjį šių metų ketvirtį patyręs 306,231 mlrd. rublių (3,9 mlrd. eurų pagal dabartinį rublio kursą) nekonsoliduotą grynąjį nuostolį pagal nacionalinius finansinės apskaitos standartus.
„Gazprom“
„Gazprom“ / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.
Temos: 2 Gazprom Nuostoliai

Toks rezultatas atitinka prieš mėnesį agentūros „Interfax“ skelbtą prognozę, paremtą skaičiavimais „Gazprom“ duomenų pagrindu.

„Gazprom“ pirmojo ketvirčio veiklos rezultatą paskelbė keliom savaitėm vėliau nei įprastai, ir tai sieja su ribojimais dėl COVID-19 pandemijos.

Pirmas metų ketvirtį šiam dujų milžinui buvo nuostolingas pirmąkart nuo jo kaip juridinio subjekto suformavimo iš ministerijos netrukus po Sovietų Sąjungos žlugimo prieš beveik tris dešimtmečius.

Pernai sausį-kovą „Gazprom“ pagal nacionalinius finansinės apskaitos standartus uždirbo 199,469 mlrd. rublių grynojo pelno.

„Gazprom“ kaip kuro ir energijos išteklių tiekėjui sezoninis veiksnys yra itin svarus. Todėl pirmasis ir ketvirtasis metų ketvirčiai yra patys reikšmingiausi metiniame jo veiklos cikle. Antrąjį ir trečiąjį ketvirtį „Gazprom“ pelnas dažnai gerokai sumažėja ir netgi tampa neigiamas. Tuo tarpu šalčiausias pirmasis ketvirtis per pastarąjį dešimtmetį formuodavo iki pusės metinio pelno.

Be liūdnų dujų gavybos ir eksporto rodiklių (gavyba smuko dešimtadaliu, eksportas – penktadaliu) pirmojo metų ketvirčio „Gazprom“ rezultatui svarios įtakos turėjo ir nacionalinės valiutos nuvertėjimas beveik penktadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas