Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gazprom“ pirmąjį metų ketvirtį pirmąkart patyrė grynąjį nuostolį

Milžiniškas pajamas į Rusijos biudžetą generuojantis dujų gigantas „Gazprom“ pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė 306,231 mlrd. rublių nekonsoliduotą grynąjį nuostolį pagal nacionalinius finansinės apskaitos standartus, rodo agentūros „Interfax“ skaičiavimai „Gazprom“ duomenų pagrindu.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom Nuostoliai

Pirmas metų ketvirtis šiam dujų milžinui buvo nuostolingas pirmąkart nuo jo kaip juridinio subjekto suformavimo iš ministerijos netrukus po Sovietų Sąjungos žlugimo beveik prieš tris dešimtmečius.

Pernai sausį-kovą „Gazprom“ pagal nacionalinius finansinės apskaitos standartus uždirbo 199,469 mlrd. rublių grynojo pelno.

„Gazprom“ kaip įmonei – degalų ir energijos išteklių tiekėjai sezoninis veiksnys yra labai svarbus. Todėl pirmasis ir ketvirtasis metų ketvirčiai yra patys reikšmingiausi metiniame jo veiklos cikle. Antrąjį ir trečiąjį ketvirtį „Gazprom“ pelnas dažnai gerokai sumažėja ir netgi tampa neigiamo dydžio. Tuo tarpu šalčiausias pirmasis ketvirtis per pastarąjį dešimtmetį formuodavo iki pusės metinio pelno.

„Gazprom“ pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, kurie vėluoja ribojimų dėl karantino sąlygomis, oficialiai paskelbs kitą savaitę.

Rusijos įmonių registro duomenys jau dabar rodo, kad „Gazprom“ grynųjų aktyvų vertė per pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo aukščiau nurodyta tikėtinų grynųjų nuostolių suma.

Be liūdnų dujų gavybos ir eksporto rezultatų (preliminariais „Interfax“ skaičiavimais, gavyba sumažėjo 10 proc., eksportas – 20 proc.), pirmojo metų ketvirčio „Gazprom“ rezultatams galėjo svarios įtakos turėti ir nacionalinės valiutos nuvertėjimas beveik penktadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas