Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„GET Baltic“: dujų kainos siekia rekordines aukštumas

Baltijos šalyse ir Suomijoje veikiančioje dujų biržoje „GET Baltic“ gamtinių dujų apyvarta liepą siekė 337 gigavatvalandes (GWh) – 26,3 proc. mažiau nei birželį (457 GWh), tačiau 37 proc. daugiau nei pernai liepą (246 GWh).
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak biržos, jau keturis mėnesius iš eilės kylančios gamtinių dujų kainos liepą pasiekė rekordines aukštumas.

Baltijos šalių ir Suomijos gamtinių dujų kainų indekso BGSI, fiksuojančio gamtinių dujų kainų pokyčius dieninių sandorių rinkoje, reikšmė praėjusį mėnesį pasiekė aukščiausią kainą „GET Baltic“ istorijoje – 31,02 euro už MWh. Tai 19 proc. daugiau nei birželį (26,15 euro už MWh).

Lietuvos prekybos aikštelėje BGSI siekė 30,87 euro, Latvijos-Estijos bendroje prekybos aikštelėje – 31,47 euro, o Suomijoje – 31,30 euro už MWh.

Baltijos šalių ir Suomijos mėnesinių sandorių rinkos dujų kainų indekso BGMI reikšmė liepą buvo 30 eurų už MWh – 16 proc. didesnė nei birželį (25,8 euro už MWh).

Liepą biržoje įgyvendinta 1190 sandorių. 336 GWh dujų suprekiauta dieninių sandorių rinkoje, o 0,62 GWh – mėnesinių sandorių rinkoje.

Praėjusį mėnesį aktyviai pavedimus biržoje teikė 42 biržos dalyviai, 41 iš jų sėkmingai sudarė sandorius (birželį, atitinkamai, 44 ir 43). Liepą biržos dalyvių skaičius buvo 95 (kaip ir birželį).

Vienintelė „GET Baltic“ akcininkė yra Lietuvos dujų perdavimo operatorė „Amber Grid“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas