Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Green Genius“ pasirašė 46,45 mln. eurų vertės sandorį su Lenkijos „mBank“

Atsinaujinančiosios energetikos bendrovė „Green Genius“ ir Lenkijos bankų grupė „mBank“ susitarė dėl 46,45 mln. EUR (220 mln. PLN) vertės finansavimo, skirto 69 MW galios saulės elektrinių statybai Lenkijoje. Tai kol kas didžiausias „Green Genius“ sandoris Lenkijos rinkoje, rašoma „Green Genius“ pranešime spaudai.
Saulės jėgainė
Saulės jėgainė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Europai siekiant energetinės nepriklausomybės, tarptautinis bendradarbiavimas yra neišvengiamas, – sako „Green Genius“ finansų direktorius Rokas Bancevičius. – Mums tai svarbus etapas Lenkijoje ir džiaugiamės jį įgyvendindami su šiuo banku.“

„Žaliųjų sektorių ir energetikos pertvarkos finansavimas yra vienas iš „mBank“ strategijos ramsčių. Pastarasis susitarimas saulės parkų statybai yra vienas didžiausių tokio pobūdžio sandorių Lenkijos rinkoje, o tai rodo, kaip esame pasiryžę siekti ekologiškų tikslų,“ - sako Bartlomiej Czuba, „mBank“ struktūrinių ir tarpinių finansų skyriaus vadovo pavaduotojas.

„Green Genius“ pavasarį paskelbė apie savo 4-ąjį saulės energijos portfelį Lenkijoje. Pirmasis jo etapas – 66 MW saulės elektrinės – jau statomas. Antrasis dabartinių 69 MW saulės elektrinių etapas bus finansuojamas sandoriu su „mBank“.

„Green Genius“ yra atsinaujinančiosios energetikos vystytojas, veikiantis 8 Europos šalyse. Nuo 2019 metų „Green Genius“ Lenkijoje jau pastatė tris saulės parkus, kurių bendra galia yra 128,1 MW. Drauge su dabar statomais etapais, Lenkijoje „Green Genius“ bus įgyvendinęs 263 MW saulės projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas