Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Harmony Link“ jungties poveikį aplinkai vertins „Urbanistika“

Ruošantis statyti naują jūrinį elektros kabelį su Lenkija „Harmony Link“ ir 330 kV skirstyklą Darbėnuose, specialųjį teritorijų planavimą bei poveikio aplinkai vertinimą (PAV) už 168,4 tūkst. eurų (su PVM) atliks bendrovė „Urbanistika“.
Aukštos įtampos laidai
Aukštos įtampos laidai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ daugiau kaip pustrečių metų trukmės sutartį su bendrove pasirašė gruodį. Centriniame viešųjų pirkimų portale „Urbanistikos“ subrangovais nurodomi „Kelprojektas“, „Infraplanas“, „Projektai ir Co“.

Konkurse taip pat dalyvavo „Sweco Lietuva“, „Ardynas“, „Atamis“.

Gruodį skelbta, kad vakarų Lietuvoje statant 330 kV perdavimo liniją Darbėnai-Bitėnai, specialųjį teritorijų planavimą ir PAV už 357 tūkst. eurų (su PVM) atliks bendrovė „Ardynas“ kartu su Pajūrio tyrimų ir planavimo institutu, Energetikos projektavimo institutu ir Valstybės žemės fondu.

„Litgrid“ pernai rugsėjį paskelbė keturis teritorijų planavimo konkursus – „Harmony Link“ jungties ir Darbėnų skirstyklos (vienas projektas), linijos Darbėnai-Bitėnai, taip pat – Mūšos skirstyklos bei linijos Kruonio HAE-Bitėnai.

Pernai lapkritį „Litgrid“ baigė 330 kV Bitėnų transformatorių pastotės išplėtimo į skirstyklą projektą. Tai pirmasis iš 14-kos Vyriausybės patvirtintų sinchronizavimo su Europos elektros tinklais strateginių projektų.

Pirmajame sinchronizavimo etape daugiausia dėmesio skiriama šalies perdavimo tinklo atnaujinimui bei patikimumo didinimui.

Baltijos šalys iki šiol veikia sinchroniniu režimu BRELL (Baltarusija, Rusija, Estija, Lietuva, Latvija) žiede ir yra priklausomos nuo dispečerinės Maskvoje bei Rusijos elektros tinklo. Iki 2025 metų jos siekia sinchronizuoti tinklus su žemynine Europa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas