Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į ką atkreipti dėmesį renkantis elektros tiekėją: svarbu ne tik kaina

Daliai gyventojų dar neapsisprendus, kokį nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti, ekspertai įspėja, kad šį sprendimą turėtų lemti ne tik mažiausia kaina, tiekėjo patikimumas bei tai, kokiomis sąlygomis vartotojas panorėjęs galės nutraukti sutartį.
Elektros jungiklis
Elektros jungiklis / 123RF.com nuotr.

Pirmajame elektros rinkos liberalizavimo etape nepriklausomą elektros tiekėją iki 2020 metų gruodžio 10 dienos turėjo pasirinkti daugiau nei 5000 kilovatvalandžių (kWh) per metus sunaudojantys vartotojai.

Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Ignitis grupė“ Ryšių su visuomene komunikacijos projektų vadovas Domas Jurevičius 15min nurodė, kad iš pirmojo etapo liko 1496 klientai, kurie dar nepasirinko tiekėjo

Antrojo etapo metu iki šių metų gruodžio 18 dienos tiekėją turės pasirinkti gyventojai, suvartojantys daugiau nei 1000 kWh per metus, t. y. apie 84–85 kWh per mėnesį.

Pasak D.Jurevičiaus, į šį etapą patenka apie 760 tūkst., tai yra maždaug pusė visų elektros energijos vartotojų, iš kurių 21 proc. jau pasirinko nepriklausomą tiekėją.

Trečiojo etapo metu nepriklausomą elektros tiekėją turės pasirinkti iki 1000 kWh sunaudojantys gyventojai.

Energetinių tyrimų institutas praėjusią savaitę feisbuke pateikė keturių populiariausių nepriklausomų elektros tiekėjų kainų palyginimus. Tiesa, skaičiavimai yra preliminarūs ir sudaryti pagal šiuo metu pateikiamus duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas