Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą plaukia naujas SGD krovinys iš JAV

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą šią savaitę turi atplaukti naujas didelis dujų krovinys iš JAV – penktas toks laivas spalį prasidėjusiais naujais dujų metais.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Arctic Voyager“ atplaukia iš JAV Džordžijos uosto ir atgabena apie 138 tūkst. kub. metrų SGD. Planuojamas atvykimo langas – gruodžio 16 diena“, – BNS komentavo terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Tai bus jau 11-tas dujovežis iš JAV per šešerius terminalo veiklos metus, o dar vieno laukiama vėliau gruodį. Šiemet iš Amerikos į terminalą atgabenta daugiau SGD nei per visus ankstesnius metus.

„Klaipėdos nafta“ praėjusią savaitę skelbė, kad 2020-ieji buvo itin palankūs SGD iš JAV importui – šios dujos šiemet sudarys apie 37 proc. viso importo. Apie 49 proc. krovinių bus importuota iš Norvegijos, likusi dalis – iš Rusijos.

Per visą terminalo veiklos laiką išdujinta ir į sistemą patiekta daugiau nei 80 teravatvalandžių (TWh) gamtinių dujų, o vien šiemet – daugiau nei 20 TWh – daugiau nei bet kuriais kitais metais. Pasak operatorės, šiemet apie 70 proc. dujų Lietuvoje patiekta per SGD terminalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas