Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Klaipėdą vėl plaukia laivas su „Novatek“ dujomis

Iš Rusijos Vysocko uosto į Klaipėdą atplaukia dar vienas – jau ketvirtas laivas su didžiausios privačios Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) kroviniu.
SGD transportavimo ir bunkeriavimo laivas Kairos prie krantinės.
Asociatyvi iliustracija / SGD nuotr.

Portalų marrinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, laivas į Klaipėdą turėtų atplaukti penktadienio vakarą. Klaipėdos SGD operatorės „Klaipėdos naftos“ dujovežių grafikas rodo, kad šią savaitę laukiama laivo su 7 tūkst. kubų SGD. Tikėtina, kad krovinys skirtas didžiausiai dujų vartotojai šalyje – Jonavos trąšų gamintojai „Achema“.

„Klaipėdos nafta“ ketvirtadienį BNS patvirtino, kad penktadienį į didįjį SGD terminalą atplauks „Coral Favia“ dujovežis. Bendrovė nurodė, jog šiuo metu terminalo pajėgumais naudojasi „Achema“ ir „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET).

„Lietuvos energijos“ antrinė įmonė LET, per tarpininkę „Trafigura“ jau atsigabenusi vieną krovinį iš Vysocko su „Novatek“ dujomis, teigė, kad šį kartą dujos skirtos ne jai.

„Ne mums skirtas laivas“, – BNS sakė „Lietuvos energijos“ atstovas Artūras Ketlerius.

Neoficialiomis BNS žiniomis, balandį „Achema“ iš Vysocko uosto jau atsigabeno du nedidelius krovinius (po 6,5 tūkst. kubų) su „Novatek“ dujomis. Pati „Achema“ nekomentuoja, iš ko perka dujas.

BNS žiniomis, iki birželio į Klaipėdą atplauks daugiau „Achemos“ užsakytų „Novatek“ krovinių su SGD. „Klaipėdos nafta“ šiemet turėtų priimti apie dešimt mažų SGD laivų, tačiau neskelbiama, ar visi jie bus skirti „Achemai“.

„Novatek“ pagal gavybos apimtis Rusijoje nusileidžia tik monopolininkui „Gazprom“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas