Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ignitis renewables“ vadovas: padarysime viską, kad laimėtume vėjo parko jūroje aukcioną

Valstybės kontroliuojamos energetikos grupės „Ignitis grupė“ antrinei įmonei „Ignitis renewables“ maždaug mėnesį vadovaujantis Belgijos pilietis Thierry'is Aelensas neslepia ambicijų laimėti Lietuvoje kitais metais planuojamą surengti pirmąjį vėjo parko Baltijos jūroje aukcioną.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / 123RF.com nuotr.

„Mes turime ką nuveikti, todėl aš ir atėjau čia taip anksti prieš aukcioną (...) Mes atgabensime į Lietuvą žmones, turinčius tinkamą patirtį. Mes padarysime viską, ką galime, kad laimėtume šį aukcioną“, – interviu BNS tikino Th.Aelensas, turintis daugiau nei 20 metų patirtį energetikos sektoriuje, dalyvavęs įvairiose šalyse įgyvendinant jūrinių vėjo parkų projektus.

Be to, jis įsitikinęs, kad vystydamos atsinaujinančią energetiką Baltijos šalys ateityje galėtų tapti elektros eksportuotojos.

„Manau, kad Lietuva, taip pat jos artimiausios kaimynės – Latvija ir Estija – turi šviesesnę ateitį ir didesnius šansus nei kai kurie jūsų kaimynai (...) Turėdamos teisingą viziją, trys Baltijos šalys, kaip ir praeityje, galėtų tapti elektros eksportuotojomis. Kaip ir anksčiau, energija galėtų dar kartą tapti didžiausia Lietuvos eksporto preke“, – sakė Th.Aelensas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas