Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Inter RAO“: Baltarusija pradėjo importuoti elektrą iš Rusijos „gana didelėmis“ apimtimis

Rusijos elektros energijos eksporto ir importo monopolininkė „Inter RAO“ pranešė rugpjūčio pabaigoje pradėjusi tiekti elektrą Baltarusijai „gana didelėmis“ apimtimis.
Elektros energija
Elektros energija / 123RF.com nuotr.

„Rugsėjį eksportas į Baltijos šalis sumažėjo, bet tiekiame į Baltarusiją, gana didelėmis apimtimis“, – sakė „Inter RAO“ valdybos narė Aleksandra Panina.

Jos žodžiais, elektros eksportas iš Rusijos į Baltarusiją svyruoja nuo 325 megavatų (MW) iki 1000 MW.

„Ilgą laiką jie (Baltarusija – red.) nieko neėmė. Nuo rugpjūčio pabaigos [pradėjo importuoti]. Iš pradžių tiekimo apimtys buvo gerokai mažesnės, o dabar – gana reikšmingos. Tačiau kol kas neprognozuojame, kiek iki metų pabaigos importuos“, – pabrėžė A.Panina.

Komentuodama Rusijos elektros eksportą į kitą rinkas ji sakė: „Situacija su Baltijos valstybėmis sudėtingesnė. Per pastaruosius metus ten turime nuosmukį. Taip yra dėl ribojančių priemonių, kurių ėmėsi Baltijos šalys“.

„Dabar tiekimas į Baltijos šalis yra labai sumažėjęs, siekia 100-120 MW iš pirmosios kainų zonos“, – pridūrė „Inter RAO“ valdybos narė.

A.Panina taip pat pranešė, jog „Inter RAO“ kol kas nekeičia elektros eksporto 2021 metais prognozės – 19 mlrd. kilovatvalandžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas