Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Inter RAO“ nuo spalio 15-osios 38 proc. didina elektros tiekimą Latvijai ir Estijai

Rusijos elektros energijos eksporto ir importo monopolininkė „Inter RAO“ nuo spalio 15 dienos didina elektros energijos tiekimą Estijai ir Latvijai 38 proc., energetikos forumo „Rusijos energetikos savaitė“ (Rosijskaja energetičeskaja nedelia) kuluaruose žurnalistams pranešė bendrovės valdybos narė Aleksandra Panina.
Elektros tiekimas
Elektros tiekimas / 123RF.com nuotr.

„Atėjo rytojaus tiekimo duomenys. Rytojui matome 240–560 megavatų pralaidumą“, – pareiškė ji.

Ji patikslino, kad, Latvijai ir Estijai panaikinus mažinantį koeficientą elektros energijos tiekimui iš pirmosios Rusijos kainų zonos [Rusijos europinės dalies ir Uralo], tiekimas padidėja 38 procentais.

„Inter RAO“ anksčiau sakė, jog Lietuva, nepaisydama Latvijos ir Estijos protestų, taip ir nepanaikino apribojimų elektros energijos tiekimui iš Rusijos.

Lietuvai siekiant riboti Astravo atominės elektrinės (AE) elektros patekimą į Baltijos šalių rinką, šalies elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ rugsėjo viduryje sumažino maksimalų elektros perdavimo pralaidumą per Lietuvos ir Baltarusijos jungtis.

Tuo tarpu Latvijoje ir Estijoje spalio 12 dieną įsigaliojo šių šalių elektros perdavimo sistemos operatorių „Augstsprieguma Tikls“ (AST) ir „Elering“ parengta dvišalė pralaidumo apskaičiavimo metodika, pagal kurią dabar apskaičiuojamas elektros perdavimo pralaidumas prekybai su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas