Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 25

Iš klaidų nepasimokyta – naftos bendrovės toliau niokoja gamtą

Po tankia miško laja, visai šalia dramblių, retų paukščių ir beždžionėlių namų riaumojantys buldozeriai ir ekskavatoriai griauna šią gamtos idilę, rauna senovinius medžius ir raižo kelius, kad pasiektų naujausią Ugandos turtų šaltinį – naftą.
Murčinson Folso nacionalinis parkas
Murčison Folso nacionalinis parkas / „The New York Times“/ARLETTE BASHIZI nuotr.

„Tai gamtos prieglobstis – sakė ugandietis gidas Benas Ntale'as, jau du dešimtmečius atvežantis lankytojus į Murčison Folso nacionalinį parką. – Tačiau dabar ketinama sunaikinti vieną didžiausių mūsų paveldo objektų.“

Ugandoje, žaliuojančioje Rytų Afrikos valstybėje, neturinčioje prieigos prie jūros, dabar daug bruzdėjimo: su Prancūzijos ir Kinijos naftos kompanijomis pasirašyta kelių milijardų dolerių vertės bendros įmonės kūrimo sutartis. Teigiama, kad iš gautų pajamų bus finansuojamos mokyklos, keliai ir kita plėtra.

Alberto ežero pakrantėje jau pradėti gręžiniai, o iki šiol žmogaus neliestose Murčison Folso nacionalinio parko teritorijose darbuotojai jau valo žemės plotus, kad padėtų pagrindus naftos gręžiniams.

Įsigyjama ir valoma žemė, kad būtų galima nutiesti naftotiekį iš vešlios vakarinės Ugandos dalies per Tanzanijos miškus ir žvėrių gyvenamus rezervatus į Indijos vandenyno pakrantėje esantį uostą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas