Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgrynintos „Lietuvos energijos“ nauda – 64 mln. eurų

Valstybės valdoma „Lietuvos energijos“ įmonių grupė baigia vertės grandinės išgryninimo programą, kurios metu jungiamos giminingos veiklos bei centralizuojama klientų aptarnavimo veikla. Skaičiuojama, kad šių pokyčių bendra nauda klientams bei akcininkams iki 2020 metų sieks 64 mln. eurų, o klientų aptarnavimo paslaugas „Lietuvos energija“ pasiūlys ir kitiems paslaugų teikėjams.
 „Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas, generalinis direktorius Dr. Dalius Misiūnas
„Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas, generalinis direktorius Dr. Dalius Misiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Grupės struktūra bus pakeista iki šių metų pabaigos ir naujos jungtinės įmonės pradės veikti 2016 m. sausio 1 dieną.

„Po šios pertvarkos grupė taps efektyvesnė ir dinamiškesnė – sujungę įmones ir sutelkę jose pagrindines veiklas bei joms reikalingas kompetencijas, galėsime teikti geresnes paslaugas ir kurti naujas. Taip pat, pasiteisinus aptarnaujančių veiklų, tokių kaip pirkimai, apskaita ir darbo santykių administravimas, centralizavimui „Verslo aptarnavimo centre“, į šią įmonę perkelsime ir klientų aptarnavimą, – sakė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas,. – Visos mūsų grupės įmonių paslaugos jiems bus prieinamos vieninguose klientų aptarnavimo centruose ir elektroninėje erdvėje vieno langelio principu“.

„Lietuvos energijos“ nuotr./„Lietuvos energija“
„Lietuvos energijos“ nuotr./„Lietuvos energija“

Anot jo, tai leis pasiūlyti naujų paslaugų, unifikuoti aptarnavimą ir procesus, didinti lankstumą, plėsti nuotoliniu būdu teikiamas paslaugas ir didinti paslaugų teikimo greitį, paspartinti prisijungimo prie inžinerinių tinklų procedūras.

„Į šiuos centrus pakviesime ir kitus paslaugų teikėjus: vandens, šilumos tiekimo ir kitas komunalines paslaugas teikiančias bendroves. Tokiu būdu suteiksime klientams dar daugiau galimybių ir patogumo, o paslaugų teikėjai galės efektyvinti savo veiklą“, – teigia D. Misiūnas.

 

„Lietuvos energijos“ grupė persitvarkė savo pajėgomis. Įvertinta, kad grupės sąnaudos jau kitais metais sumažės bent 5,8 mln. eurų, o iki 2020 metų bus sutaupyti 29 mln. eurų. Papildomai planuojama, kad veiklų sinergija įmonės EBITDA (pelną prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) 2016 m. padidins 2 mln. eurų, o iki 2020 m. grupės vertės padidėjimas dėl didesnio pelningumo sieks 35 mln. EUR.

Skaičiuojama, kad bendra programos nauda iki 2020 m. pasieks 64 mln. EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito