Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija ir Danija pakartojo savo poziciją dėl ES „taksonomijos“ sąrašo

Ispanija ir Danija pirmadienį pakartojo savo nepritarimą Europos Sąjungos planams investicijas į dujų ir branduolinės energijos projektus laikyti ekologiškomis investicijomis.
Investicija
Investicija / 123RF.com nuotr.

Abi šalys mano, kad toks žingsnis pasiųstų „klaidingą žinią investuotojams ir visai visuomenei“, teigė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas per bendrą spaudos konferenciją Madride su savo kolega iš Danijos Mette Frederiksen.

Praėjusių metų pabaigoje Europos Komisija parengė planus dujas ir branduolinę energiją įtraukti į ekologiškų investicijų sąrašą, tikėdamasi, kad šis žingsnis leis nukreipti didžiulį privatų kapitalą į veiklą, kuria remiami ES klimato tikslai.

Visgi Austrija ir Liuksemburgas kartu su Ispanija ir Danija nepritarė ES rengiamiems planams, susijusiems su vadinamąja „tvarių finansų taksonomija“.

Tuo metu bloko sunkiasvorė Vokietija nepritaria branduolinės energijos, bet ne dujų, įtraukimui į sąrašą.

P.Sanchezas ir M.Frederiksen mano, kad sprendimai dėl naujojo taisyklių sąvado turėtų būti „griežtai pagrįsti moksliniu pagrindu“ ir pridūrė, kad tokiai „pozicijai pritaria Austrija ir Liuksemburgas“.

ES valstybės narės laukia galutinio komisijos pasiūlymo, kurį ji paskelbė netrukus, nors tiksli data dar nenurodyta.

Kai tik projektas bus paskelbtas, Europos Parlamento narių dauguma arba didžioji dauguma ES valstybių narių – 20 iš 27 šalių – galėtų blokuoti taisykles.

Mažai tikėtina, kad tokia dauguma bus pasiekta, nes keliolika valstybių, įskaitant nuo branduolinės energijos priklausomą Prancūziją, pritaria naujosioms taisyklėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento