Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 11

J.Bideno administracija pristatė planus, skirtus apriboti jėgainių emisijas

JAV prezidento Joe Bideno administracija ketvirtadienį paskelbė apie planus apriboti klimatą šildančių dujų emisijas iš šalies elektrinių, siekdama paskatinti šalies pastangas kovoti su klimato kaita.
JAV prezidentas Joe Bidenas
JAV prezidentas Joe Bidenas / „Capital Pictures“/„Scanpix“

Įgyvendinus Aplinkos apsaugos agentūros (EPA) pasiūlymą, nuo 2030 metų elektros energijos gamybai, kurioje naudojamas iškastinis kuras, būtų taikomi vis griežtesni anglies dioksido kiekių mažinimo reikalavimai, o dalis jėgainių būtų priverstos tiesiogiai surinkti iš dūmtraukių besiveržiančius teršalus.

„EPA pasiūlymas remiasi patikrintomis, lengvai prieinamomis technologijomis, siekiant apriboti anglies dioksido taršą, ir energijos sektoriuje jau vykstančio impulso išnaudojimu, siekiant švaresnės ateities“, – pranešime teigė EPA administratorius Michaelas Reganas.

Agentūra apskaičiavo, kad jos priemonės, nukreiptos į anglies ir gamtinių dujų naudojimą, užkirs kelią 617 mln. metrinių tonų anglies dioksido patekimui į atmosferą iki 2042 metų, o tai prilygtų 137 mln. keleivinių transporto priemonių - pusės automobilių JAV – metiniam išmetamųjų teršalų kiekio eliminavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas