Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Niewierowiczius tikisi, kad bus daugiau tyrimų dėl „Ignitis grupės“ veiklos

Valstybės kontrolei paskelbus, kad bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) 160 mln. eurų skolą vartotojams turi grąžinti per nepagrįstai ilgą laiką – iki 15 metų, prezidento vyriausiasis patarėjas Jarekas Niewierowiczius tikisi daugiau kontrolierių tyrimų ESO akcininkės „Ignitis grupės“ atžvilgiu.
Jaroslavas Neverovičius
Jarekas Niewierowiczius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Man pačiam būtų daug įdomiau sužinoti Valstybės kontrolės nuomonę apie tai, kas vyko, kai „Ignitis“ nutraukinėjo sutartis su vartotojais, kai įvyko pats elektros kainų pikas. Man būtų labai įdomu sužinoti, ką Valstybės kontrolė mato apie tai, kaip „Ignitis“ užpirkinėjo dujas, kurios buvo ilgą laiką ne pačių optimaliausių kainų“, – antradienį Žinių radijui sakė J.Niewierowiczius.

„Man taip pat būtų visai įdomu sužinoti, kiek Vilniaus miesto gyventojai permokėjo dėl to, kad „Ignitis grupė“ labai vėluoja su atliekų deginimo ir biokuro projektu Vilniuje“, – pridūrė jis.

„Tokių tyrimų, matyt, kažkada ateityje galbūt sulauksime ir ten galėtų pasireikšti ta tikroji kompetencija ir žinios, išmanymas finansų, socioekonominių tokių sprendimų pasekmių“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

Jis pakartojo, kad ESO skola vartotojams negali būti grąžinama per tokį ilgą laiką – iki 15 metų, o ieškoti sprendimų privalo „Ignitis grupė“ bei ją valdanti Finansų ministerija.

„Dabar, kai yra toks rimtas įmonės įsipareigojimas, ir visi matome, kad jis negali užsitęsti tiek ilgai, kiek dabar yra numatyta, tai yra ta pati atsakomybė visos „Ignitis grupės“ vadovybės ir Finansų ministerijos, kuri valstybės vardu valdo akcijas, išspręsti tą klausimą, ieškoti sprendimų ir užtikrinti, kad vartotojų interesas būtų patenkintas“, – kalbėjo J.Niewierowiczius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas