Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaroslavas Neverovičius naujo fondo investicijų projektų neįvardina

Lietuvos investicijų valdymo įmonės „Lords LB Asset Management“ kuriamas Baltijos energetikos ir infrastruktūros fondas, į kurį planuojama pritraukti 200 mln. eurų, sieks pasinaudoti mažėsiančiu Europos Sąjungos (ES) finansavimo intensyvumu ir atsiriekti dalį Baltijos šalių energetikos ir infrastruktūros sektoriaus.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Fondo tarybos narys Jaroslavas Neverovičius „Verslo žinioms“ sakė, kad kol parašų nėra, konkrečių projektų vardyti nenorėtų.

„Mūsų bendrovė, investuodama į nekilnojamąjį turtą, siekia turėti 100 proc. objekto kontrolės, o investuodama į infrastruktūros ir energetikos projektus siekia būti mažumos akcininke, t. y. valdyti 15-25 proc., bet ne daugiau kaip 50 proc. akcijų. Kitaip tariant – būti finansiniais investuotojais.

Kai kuriuose projektuose galėsime dalyvauti su kitais partneriais, pavyzdžiui, statybų įmonėmis, kelių tiesėjais, technologijų įmonėmis. Bet reikia suvokti, kad mes investuojame į patį turtą, o ne į veiklą. Pavyzdžiui, mus domintų bendrovė „Litgrid“, valdanti Lietuvos elektros perdavimo tinklą, bet ne ESO, operuojanti elektros tinklu. Kitaip tariant, investuojame į kelią, parkavimo aikštelę, betoną, bet ne į veiklą. Tačiau investicijų forma gali būti ir įmonės akcijos“, – sakė J.Neverovičius.

Pasak jo, fondas sieks skatinti investicijas, pritraukti užsienio kapitalo į Lietuvą, jos infrastruktūrą, taip pat įdarbinti tų pačių Lietuvos investuotojų pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito