Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 04 /18:53

Jaroslavas Neverovičius sako nematantis grėsmės, kad SGD terminalo statyba vėluotų

Lietuvos energetikos ministras Jaroslovas Neverovičius atmeta teiginius, jog suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo nepavyks pastatyti laiku – iki 2014 metų gruodžio.
Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius
Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Pagal dabartinę informaciją visi procesai eina su grafiku, rangovai dirba. Aišku, tai yra rizikingas projektas, bet mes kol kas tokių grėsmių nematome – kad nepavyktų pabaigti infrastruktūros iki metų (2014 – BNS) pabaigos“, – žurnalistams pirmadienį sakė J.Neverovičius, reaguodamas į buvusio Klaipėdos jūrų uosto vadovo, dabartinio Seimo nario Eugenijaus Gentvilo pareiškimus, kad Lietuvai gali nepavykti laiku pastatyti terminalo.

J.Neverovičius teigė, jam pradėjus vadovauti Energetikos ministerijai, jūrų uosto direkcijos prisiimti darbai SGD terminalo projekte vėlavo.

„Mums pradėjus darbą, uosto problematika buvo viena iš esminių – sutartys nebuvo pasirašytos, buvo vilkinamas uosto gilinimas. Ponas Gentvilas pats turėtų labai daug ką paaiškinti, kodėl taip buvo daroma“, – kalbėjo J.Neverovičius.

Energetikos ministras E.Gentvilo minimas problemas pavadino „išgalvotomis“.

„Tos problemos, kurios yra vardijamos, jos yra išgalvotos. Jos nėra patvirtinamos ekspertų, kurie yra atsakingi už tuos reikalus“, – kalbėjo J.Neverovičius.

E.Gentvilas pirmadienį pareiškė, jog SGD terminalas nebus pastatytas laiku. Jo teigimu, kol kas į uosto dugną tinkamai įkaltas tik vienas terminalo prieplaukos polius, o laivui-saugyklai skirta 16 metrų gylio duobė kanalo dugne jau užnešta iki 1 metro storio smėliu, be to, neparengti nei prieplaukos, nei beveik 20 kilometrų ilgio dujotiekio statybos techniniai projektai.

„Jau praėjus beveik mėnesiui po „Van Oord” atliktų darbų priėmimo, kaip liudija uosto direkcijos posėdžių protokolai, buvo aišku, kad duobė iš salos pusės iškasta per stačiai ir dėl to į ją šliaužia smėlis. Beje, man tai patvirtino ir energetikos viceministras Aleksandras Spruogis, ir dujotiekio tiesėjai vokiečiai. Pastarieji sakė, kad mėgins apeiti šią problemą“, – „Lietuvos rytui“ sakė E.Gentvilas.

Apie 600 mln. litų kainuosiantį SGD terminalą stato „Klaipėdos nafta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai