Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK sveikatos apsaugos sektorius paragino vyriausybę imtis priemonių krizės akivaizdoje

Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sektoriaus atstovai penktadienį paskelbė beprecedentį kreipimąsi į vyriausybę, ragindami ją padėti labiausiai pažeidžiamiems žmonėms, kad dėl didėjančių energijos kainų šią žiemą būtų išvengta „nepaprastosios visuomenės sveikatos problemos“.
Jungtinė karalystė
Jungtinė karalystė / 123RF.com nuotr.

Konfederacija „NHS Confederation“, viena iš Nacionalinės sveikatos tarnybos skėtinių organizacijų, paskelbtame laiške teigė, kad žmonės gali būti priversti rinktis mitybą ar šildymą augant sąskaitoms, o tai gali turėti rimtų padarinių sveikatai.

Perspėjimas paskelbtas tuo metu, kai metų infliacijos lygis JK praėjusį mėnesį pirmą kartą per keturis dešimtmečius viršijo 10 proc. skatinama beprecendenčio vartotojų energijos kainų šuolio.

Prognozuojama, kad iki kitos vasaros sąskaitos už dujas ir elektrą bus beveik trigubai didesnės nei 2021 metų pabaigoje.

„Mes, kaip sveikatos apsaugos lyderiai, puikiai suprantame, kad jei vyriausybė nesiims skubių veiksmų, tai paliks neišdildomą randą vietos bendruomenėse ir sukels ekstremalią situaciją visuomenės sveikatai“, – rašoma konfederacijos lyderių laiške finansų ministrui Nadhimui Zahawi.

Savo laiške „NHS Confederation“vadovas Matthew Tayloras r pirmininkas Victoras Adebowale'as teigė, kad imasi šio „šios precedento neturinčio raginimo, nes žino, kad kuro stygius neišvengiamai sukels didelę našta jau ir taip pažeidžiamiems žmonėms“.

„Daugelis žmonių gali susidurti su siaubingu pasirinkimu – atsisakyti maisto, kad šildytų savo namus, arba gyventi šaltomis, drėgnomis ir labai nemaloniomis sąlygomis“, – pridūrė jie.

„Tai savo ruožtu gali sukelti ligų protrūkius visoje šalyje ir padidinti sveikatos nelygybę, pabloginti vaikų gyvenimo sąlygas ir palikti neišdildomą randą vietos bendruomenėms“.

Laiške vyriausybė paraginta „tikslingesnį ir išsamesnį paramos paketą tiems namų ūkiams, kuriems to labiausiai reikia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito