Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 26

Ar saulės elektrinės atsparios vis stiprėjančioms audroms? Ekspertai atsakė, į ką atkreipti dėmesį

Prieš dvi savaites praūžusi viena stipriausių vasaros audrų Lietuvoje pridarė nuostolių už daugiau nei 7 mln. eurų. Galingoms audroms Lietuvoje siautėjant vis dažniau, saulės jėgaines įsirengusiems gyventojams kilo klausimų, kaip apsaugoti savo investiciją, o norintiems jas įsirengti – į ką atkreipti dėmesį.
Saulės jėgainės
Audra virš elektrinių / Shutterstock nuotr.

Lietuvos draudikų asociacijos vadovas Andrius Romanovskis teigė, kad nuo prieš dvi savaites siautėjusios audros nukentėjo apie 6 tūkst. klientų, o bendra žalos suma siekė apie 7 mln. eurų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Paneriai šalia Vievio bando atsigauti po dar nematytos audros
Lukas Balandis / BNS nuotr./Paneriai šalia Vievio bando atsigauti po dar nematytos audros

Tarp sugadinto turto – ir saulės elektrinės, tad pastarųjų savininkams viena smarkiausių vasaros audrų sukėlė įvairių apmąstymų. Saulės elektrinę turintis kaunietis Donatas 15min teigė, kad kai rinkosi saulės elektrinę, svarbiausi dalykai jam buvo galia, garantija ir gamintojo patikimumas. Tačiau prieš dvi savaites praūžusi audra sukėlė klausimų dėl elektrinės atsparumo.

Saulės elektrinės savininkas susidomėjo, koks saulės elektrinės paviršius atsparesnis – stiklinis ar plastikinis, ar draudimas automatiškai draudžia ir elektrinę ant stogo ir, jei po tarkime 5 metų, dėl gamtos stichijų sudužtų kai kurios panelės, ar pavyks rasti tokių pačių pakeitimui?

15min pasidomėjo, kaip apsaugoti saulės elektrines nuo didžiulių audrų padarinių ir į ką atkreipti dėmesį jas įsirenginėjant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas