Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijos įmonė užkas 16 tūkst. km elektros laidų miškų gaisrų prevencijai

Didžiausia Kalifornijos elektros energijos bendrovė perkels po žeme 10 tūkst. mylių (apie 16 tūkst. kilometrų) elektros laidų, siekdama užtikrinti, kad jos įranga netaptų naujų mirtinų miškų gaisrų priežastimi.
Elektros laidai
Elektros laidai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dėl „Pacific Gas and Electric“ (PG&E) elektros perdavimo linijų 2018 metais kilo pražūtingiausias ir žalingiausias gaisras Kalifornijos šiuolaikinėje istorijoje. Tas gaisras nusinešė 86 žmonių gyvybes ir sunaikino nemažą Paradaiso miestelio Šiaurės Kalifornijoje dalį.

PG&E įranga kaltinama ir dėl vieno didžiausių gaisrų, šiuo metu siaučiančių Kalifornijoje. Vadinamasis Diksio gaisras kilo tą dieną, kai ant elektros laido nuvirto medis.

„Šiandien įsipareigojame įgyvendinti vieną didžiausių infrastruktūros projektų mūsų valstijos istorijoje“, – pareiškė PG&E vadovė Patti Poppe per šią savaitę surengtą spaudos konferenciją.

„Įsipareigojame perkelti po žeme 10 tūkst. mylių elektros laidų ir pradėsime nuo rajonų, kuriuose yra didžiausia gaisrų grėsmė, ir nuo mūsų didžiausios rizikos sričių. Pradedame šiandien.“

Projektui įgyvendinti, kaip manoma, prireiks maždaug dešimtmečio ir jis kainuos 15–30 mlrd. JAV dolerių. Kalifornijos elektros energijos bendrovės ir anksčiau perkeldavo elektros laidus po žeme, bet ne tokiu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas