Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataras nori Lietuvai tiekti dujas ir pasiruošęs investuoti šimtus milijonų

Kataras yra pasiryžęs tiekti Lietuvai suskystintas gamtines dujas ir aktyviai dalyvauti investicijų projektuose nuo 100 mln. eurų, todėl laukia, ką dėl to nuspręs Lietuva. Tokias naujienas iš Kataro parvežė Lietuvos verslo delegacija, kuri dalyvavo Pasauliniame prekybos rūmų kongrese ir susitiko su Kataro valdžios pareigūnais, rašo portalas eversus.lt.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / BFL nuotr.

Kataras pasisako tik už tiesiogines derybas ir pabrėžia, kad neketina dalyvauti konkurse su kitais galimais tiekėjais.

„Mes lankėmės Kataro energetikos ir pramonės ministerijoje ir susitikome su ministru bei kitais pareigūnais. Jie teiravosi, ar Lietuva jau nusprendė, iš ko pirks suskystintas gamtines dujas ir dar kartą pakartojo, kad mums dujas galėtų tiekti Kataras“, – sakė vizitą organizavęs Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas.

Anksčiau skelbta, kad „Klaipėdos naftos“ vadovai pradėjo dvišales derybas dėl dujų tiekimo į Lietuvą su didžiausiu pasaulyje suskystintų dujų tiekėju „Qatargas“.

„Kol kas konkrečių šalių įvardinti negalime, bet konkursas vyksta, deramasi su dalyvauti norą išreiškusiais tiekėjais“, – informavo „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Indrė Milinienė.

Kataras, eversus.lt žiniomis, pasisako tik už tiesiogines derybas ir pabrėžia, kad neketina dalyvauti konkurse su kitais galimais tiekėjais.

A.Akstinas apgailestauja, kad Lietuva ir šįkart negalėjo potencialiems investuotojams pateikti bent 10 didelių projektų. Pasirodo, jie vis dar nėra paruošti.

„Kataro atstovai visuose susitikimuose ir pokalbiuose labai aiškiai pasisakė už glaudesnį Lietuvos ir Kataro ekonominį bendradarbiavimą, tačiau davė suprasti, kad po visų buvusių vizitų kol kas nesulaukė jokio grįžtamojo ryšio. Todėl jiems susidarė įspūdis kad Lietuva šiame fronte kažko lūkuriuoja“, – pažymėjo A.Akstinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai