Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijoje rugsėjį pagaminta 4,9 proc. daugiau elektros energijos

Kinijoje rugsėjo mėnesį pagaminta 4,9 proc. daugiau elektros energijos – 675,1 mlrd. kilovatvalandžių (KWh), palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, skelbia šalies valstybinė statistikos tarnyba.
Šviesa
Šviesa / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Elektra

Palyginti su tuo pačiu 2019 metų mėnesiu, augimas siekė 10,5 procento.

Remiantis trijų ketvirčių rezultatais, elektros energijos gamyba šalyje siekė 6,072 trln. kWh – 10,7 proc, daugiau nei tą patį praėjusių metų laikotarpį ir 11,6 proc. daugiau nei 2019 metų sausio–rugsėjo mėnesiais, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

Elektros tiekimo Kinijoje apribojimai yra laikini ir jų poveikis šalies ekonomikai yra kontroliuojamas, pareiškė tarnybos atstovas Fu Linghui.

Anot jo, dėl padidėjusių energijos kainų pasaulyje, taip pat dėl ​​tam tikro anglių ir elektros energijos trūkumo šalies viduje elektros tiekimas iš dalies buvo apribotas kai kuriuose šalies regionuose, o tai turėjo tam tikrą poveikį įprastai gamybinės veiklos eigai.

Šalis jau ėmėsi nemažai priemonių, kad užtikrintų nepertraukiamą elektros tiekimą ir išlaikytų stabilias elektros kainas. Įsigaliojus šioms priemonėms, padėtis, susijusi su anglies ir elektros tiekimu, pagerės, o jos poveikis ekonomikos funkcionavimui sumažės, pridūrė Fu Linghui.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad dėl žemos temperatūros keliuose Kinijos regionuose anksti prasidėjo šildymo sezonas, o tai greičiausiai dar labiau padidins energijos suvartojimą.

Šilumos gamybai naudojamų anglių ateities sandoriai Kinijoje šoktelėjo iki rekordinio lygio, tuo tarpu keli regionai pareiškė, kad atidės šildymo sezono pradžią.

Kinijos institucijos paskatino vietos anglių gamintojus didinti gamybą. Manoma, kad, kad žiemą ir toliau bus ribojamas elektros tiekimas didelėms ir daug energijos naudojančioms įmonėms, kad liktų pakankamai žaliavų šildymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas