Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ susitarė dėl įmonės, kuri užsakys SGD bunkeriavimo dujovežį, steigimo

„Klaipėdos nafta“ 100 proc. kontroliuojama dukterinė bendrovė „SGD logistika“ su parneriu „Bomin Linde LNG GmbH & Co.“ pasirašė jungtinės veiklos sutartį dėl bendro SGD bunkeriavimo dujovežio operavimo veiklos vykdymo, pranešė bendrovė.
Mantas Bartuška ir Mahinde Abeynaike
Mantas Bartuška ir Mahinde Abeynaike / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„SGD logistika“ kartu su „Bomin Linde LNG GmbH & Co.“ įsteigs bendrą įmonę Vokietijoje, kurioje UAB „SGD logistika“ priklausys 20 proc., o „Bomin Linde LNG GmbH & Co.: – 80 proc. įstatinio kapitalo.

Ši įmonė užsakys SGD bunkeriavimo dujovežio statybas. SGD bunkeriavimo dujovežis aprūpins SGD degalais „Bomin Linde LNG GmbH & Co.“ klientus jūroje ir Klaipėdos uoste, pasiūlys saugų ir lankstų SGD transportavimą iš Klaipėdos SGD terminalo į SGD paskirstymo stotį Klaipėdos uoste, transportuos SGD į terminalus Šiaurės ir Baltijos jūrose.

Sutartyje numatyta, kad AB „Klaipėdos nafta“ išduos garantijas: dėl UAB „SGD logistika“ prievolių vykdymo pagal jungtinės veiklos sutartį, o taip pat dėl dalies dujovežio nuomos mokesčio mokėjimo

„Klaipėdos naftos“ vertinimu, galima bendra „Klaipėdos naftos“ atsakomybė pagal šias garantijas neturėtų viršyti 14  mln. JAV dolerių. Jungtinės veiklos sutartyje numatyta, kad ji įsigalios po to, kai bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime, vyksiančiame 2015 m. gruodžio 14 d., bus pritarta bendrovės valdybos sprendimams dėl garantijų išdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento