Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ toliau bylinėjasi dėl SGD dujotiekio trasos servitutų

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorė ir naftosproduktų krovos bendrovė „Klaipėdos nafta“ vis dar bylinėjasi teismuose dėl žemės sklypų, per kuriuos nutiestas SGD terminalo dujotiekis, servitutų.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Verslininko Igorio Udovickio šeimos valdoma logistikos bendrovė „Ferteksos transportas“ Klaipėdos apygardos teisme siekia iš "Klaipėdos naftos" prisiteisti 1,307 mln. eurų nuostolių už 3 žemės sklypus Klaipėdos rajone, per kuriuos nutiestas dujotiekis.

Šiuo metu šios bylos nagrinėjimas sustabdytas kol bus atlikta teismo ekspertizė, BNS informavo Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė.

„Ferteksos transportas“ į teismą dėl servitutų buvo kreipęsis dar 2013 metais. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) 2015 metų gegužę buvo atmetęs bendrovės prašymą atnaujinti procesą dėl Nacionalinės žemės tarnybos įsakymų, kuriais nustatyti servitutai, panaikinimo.

„Klaipėdos naftos“ atstovė Indrė Milinienė BNS nurodė, kad „Ferteksos transportui“ už nustatytus servitutus bei specialiąsias žemės ir miško naudojimo sąlygas SGD terminalo dujotiekio trasoje yra sumokėta 5,4 tūkst. eurų. kompensacija.

„Vykdant SGD terminalo projektą „Klaipėdos naftai“ teko dalyvauti 13-oje bylų su žemės savininkais. Teismai pripažino, kad tiesiant dujotiekį servitutai buvo nustatyti teisėtai ir už naudojimąsi žemės sklypais žemės sklypų savininkams atlyginta tinkamai. Naujai pareikštuose ieškiniuose savininkai teigia, kad dėl sklypuose esančio dujotiekio negali vykdyti planuotos veiklos ir patiria žalą, kurią prašo atlyginti. „Klaipėdos naftos“ vertinimu, bendrovė iš savo pusės žemės savininkų atžvilgiu laikėsi visų nustatytų reikalavimų“, – BNS sakė I.Milinienė.

Jos teigimu, šiuo metu be „Ferteksos transporto“ ieškinius teismuose yra pareiškę dar 5 žemės sklypų savininkai, per kurių sklypus nutiestas SGD dujotiekis. Bendra šių sklypų savininkų reikalavimų suma siekia 581 tūkst. eurų.

Dėl nutiesto SGD dujotiekio „Klaipėdos nafta“ žemės savininkams iš viso išmokėjo 299,8 tūkst. eurų kompensacijų.

SGD terminalo dujotiekį už 33,3 mln. eurų nutiesė Vokietijos įmonė „PPS Pipeline Systems“. Dujotiekis baigtas tiesti 2015 metų liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas