Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

KN skelbia SGD laivo-saugyklos pirkimo konkursą

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN (AB „Klaipėdos nafta“), įgyvendindama ilgalaikės SGD terminalo veiklos Lietuvoje užtikrinimo projektą, skelbia SGD laivo-saugyklos su išdujinimo įrenginiu (angl. FSRU) viešąjį pirkimą. Konkurso metu laukiama potencialių FSRU tiekėjų siūlymų, kurie bus lyginami su FSRU „Independence“ galimo išpirkimo (opciono) verte, pasirenkant ekonomiškai naudingiausią siūlymą, kaip tai numatyta SGD terminalo įstatyme.
Dainiaus Kreivio vizitas „Klaipėdos naftoje“
SGD terminalas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konkurso rezultatai parodys, ar rinkoje yra geresnių alternatyvų nei opcionas įsigyti „Independence“, kaip numatyta 2012 metais sudarytoje FSRU nuomos, priežiūros ir valdymo sutartyje su Norvegijos kapitalo bendrove „Hӧegh LNG“. Ši sutartis baigia galioti 2024 m. pabaigoje. Kokį laivą-saugyklą įsigyti, Lietuva turi nuspręsti iki 2022 m. gruodžio.

„SGD terminalas Lietuvai yra viena iš energetinio saugumo ir valstybės savarankiškumo stiprinimo sėkmės istorijų. Jos dėka šiandien esame užsitikrinę alternatyvų gamtinių dujų tiekimą, kainų konkurencingumą bei galime rinktis, iš kur ir kokiomis sąlygomis pirksime gamtines dujas. Mūsų tikslas ir toliau išlieka užtikrinti efektyvią terminalo veiklą bei geriausią kainą vartotojams. Terminalas, kaip svarbi regioninės gamtinių dujų rinkos dedamoji, įgaus dar didesnę reikšmę pradėjus veikti dujotiekiui tarp Lietuvos ir Lenkijos, įsiliedamas į kontinentinį gamtinių dujų tinklą“, - sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Įgyvendinus atitinkamus sprendimus, KN dalis saugumo dedamojoje jau sumažėjo nuo 361,84 Eur už MWh/parą/metus (2017 m.) iki 151,38 Eur už MWh/parą/metus (2021 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas